Haber Detay

SAMSUN TARİHİNE İLHAM VEREN KADINLAR VE HİKAYELERİ YARIŞMASI BAŞLADI

SAMSUN TARİHİNE İLHAM VEREN KADINLAR VE HİKAYELERİ YARIŞMASI BAŞLADI

Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğimiz tarafından hazırlanan ve AB Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen Samsun E-Kadın Müzesi  Projemiz; Samsun'daki  kadın hareketleri tarihini ve kadınları araştırmak, geçmişini öğrenmek,  mevcut yapı içerisinde kadın temsilini arttırmak, var olan eril politikalara karşı  yeni söylem  ve alternatif  bir müze politikası geliştirmek amacıyla oluşturulmuştur.

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPACAĞIZ ?

Samsun E-Kadın Müzesi Projemizin; üç temel faaliyeti bulunmaktadır.  

1. Web Sitesini İçin Teknik Alt Yapının Kurulması:  Bu faaliyet  kapsamında https://samsunkadinmuzesi.com adresinde yer alan web sitesi hazırlanmış ve yayına sunulmuştur.

2. Samsun E- Kadın Müzesinin İçeriğinin Oluşturulması: Samsun E- Kadın Müzesinin içeriğinin oluşturulması için bir dizi aktivite yürütülecektir.

3. Samsun E- Kadın Müzesinin Tanıtımının Yapılması ve Yaygınlaştırma: Samsun E- Kadın Müzesinin"   dijital araçlar kullanarak kamuoyuna tanıtımı yapılacaktır.

Projeden elde edilen tüm bilgi ve kazanımlar, sosyal medya araçları ve bilgi iletişim teknolojilerinin sunduğu avantajlar kullanılarak kamuoyu ile anında paylaşılacaktır.

SAMSUN TARİHİNE İLHAM VEREN KADINLAR VE HİKAYELERİ YARIŞMASI  NEDİR ?
 

Samsun E- Kadın Müzesinde (https://samsunkadinmuzesi.com) yer alacak  kadınlar ve hikayelerin oluşturulması amacıyla gerçekleştirilecek olan Samsun Tarihine İlham Veren Kadınlar ve Hikâyeleri  Yarışması, bilimden sanata, felsefeden iş dünyasına kadar bir çok alanda Samsun'  tarihinde  kadın hakları ve  eşitlik konularında öncü olan kadınların hikayelerini  gün yüzüne çıkarmayı hedeflemektedir.

Başta akademisyen, araştırmacı, gazeteci, yazar,  üniversite öğrencileri olmak üzere   tüm kamuoyuna açık olacaktır.

Sizlerde bu çalışmaya katkı vermek ve yarışmaya katılmak istiyorsanız  başvuru formuna ulaşmak için lütfen https://forms.gle/o6PttZwjReFRdaEWA doldurabilir veya bize        0 505 888 41 39 nolu numaradan ulaşabilirsiniz. 

  • Başlama Tarih ve Saati:
    01.04.2022
    12:25
  • Bitiş Tarih ve Saati:
    16.09.2024
    12:25
  • Lokasyon:
    Cumhuriyet Mahallesi Lozan Caddesi No: 79/1 Atakum/SAMSUN

Bize Ulaşın!

Aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bizimle irtibata geçebilir iletişim kurabilirsiniz.

Adres

Cumhuriyet Mahallesi Lozan Caddesi No:79/1 Atakum/Samsun